014 51 50 05
1. Pai Canyon
Op slechts paar kilometer buiten het centrum van Pai ligt de spectaculaire Pai Canyon. Je kunt er lopen over smalle paadjes langs diepe afgronden terwijl je een prachtig uitzicht hebt over de Pai vallei. Bezoek de canyon tijdens de zonsondergang voor de mooiste plaatjes. Wil je meer weten over de canyon, lees dan hier verder.

Kosten: Gratis


2. Ontdek de omgeving per scooter of per privé gids
Huur een scooter, geniet van de vrijheid en ontdek de omgeving van Pai! Binnen no-time tuf je het centrum uit en begeef je je tussen de groene rijstvelden. Er zijn verschillende mooie routes, maar de allermooiste is de weg van Pai (Road 1095) naar Mae Hong Son. Geweldige uitzichtpunten, leuke bochtjes en goed onderhouden wegen. Je hebt vele goede scooterverhuurders in de zijstraten van de Pai Walking Street. Bespaar niet op een goede scooter!

Kosten: Scooterhuur + benzine: ± 300 baht per dag


3. Chillen bij Fluid Swimming Pool
De hele dag chillen? Ga naar Fluid’s Swimming Pool net buiten het centrum van Pai – op de weg naar de witte Boeddha. Goede muziek, fijne sfeer, een grasveldje, een matje, een zwembad en goed eten; dit zijn de ingrediënten voor een dagje chillen in Pai. Het zwembad is geopend van 09:00 tot 18:00 uur.

Kosten: Entree bedraagt 60 baht


4. Pak een Jungle Jacuzzi
Vroeg in de ochtend – als het nog niet zo warm is – rijd je naar de Sai Ngam Hotsprings op een half uurtje van Pai. Zeker als je er echt vroeg bent, is het magisch. Je bent er helemaal alleen en de damp die van het water afkomt is erg mooi. Naast de Sai Ngam Hot Springs zijn er nog een aantal andere warmwaterbronnen in Pai te vinden.

Kosten: Entree bedraagt 200 baht


5. Kopje thee met uitzicht
Pai barst van de fraaie uitzichtpunten. Toch hebben we een favoriet en dat is het Ban Santichon Viewpoint (Yun Lai Viewpoint). Dit viewpoint – met uitzicht over de Pai vallei – ligt aan de top van het Chinese dorpje op tien minuten rijden van het centrum van Pai. Als je de weg omhoog hebt getrotseerd kun je even op adem komen en genieten van een vers kopje thee. Vooral spectaculair tijdens de zonsopkomst in de maanden november t/m januari vanwege de mist.


6. Pai Walking Street
Elke avond wordt het centrum van Pai omgetoverd tot een gezellige, kleurrijke Walking Street. Je scoort een snelle Thaise maaltijd, een westerse hap of originele souvenirtjes die je nergens anders in Thailand zult vinden. In deze straat vind je ook vele gezellige restaurantjes en barretjes waar je hier alles over kunt lezen.

Kosten: Gratis


7. Bezoek de Lod Cave!
Bij een bezoek aan Pai hoort een bezoekje aan de Lod Cave. Een toffe grot op een goed uur rijden van het centrum van Pai. En daar begint het spektakel al; want de weg er naartoe is al onvergetelijk, met vele mooie uitkijkpunten. Eenmaal aangekomen kun je een gids huren en ga je per bamboevlot de grot in. Hier vind je onze ervaring!

Kosten: 200 á 250 baht per persoon voor een tour

 Tip: Ook als je geen scooter huurt, kun je deze grot bereiken. In de buurt van het busstation van Pai vind je verschillende bureaus waar je een taxi voor een dag kunt bestellen.


8. Watervallen van Pai
Pai is gezegend met een aantal leuke watervallen. Ideaal voor een frisse duik tijdens een warme dag. Wij hebben alle watervallen Pai bezocht en vonden de geheime waterval van Pai de mooiste; de Hua Chang waterval. Maar ook de andere zijn zeker de moeite waard. Zwembroek mee dus!

Kosten: Gratis


9. Schaf een Pai broek aan!
Als je er echt bij wilt horen in Pai, dan moet je er aan geloven. Schaf een ontzettend foute, kleurrijke harembroek aan. Voor nog geen 150 baht voeg zo’n trendy-broek toe aan je collectie. In Pai loop je alleen voor gek als geen harem-broek draagt!

Kosten: Broek ± 150 bahtInfo en reservaties:

014/51.50.05

Wij zijn een gesloten kantoor en werken uitsluitend op afspraak. Dit om u beter, zonder wachttijden, in alle veiligheid en ongestoord te kunnen verder helpen.
Het tijdstip en de manier waarop we afspreken bepaalt uzelf : bij ons op kantoor, bij u thuis, via video calling, telefoon, .... De keuze is geheel aan u, wij horen het graag van u.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle reisweetjes
info@reizen-naar-thailand.be