014 51 50 05

Wat te doen in Bangkok

1. Wat Phra Kaew

De belangrijkste bezienswaardigheid van Bangkok is zonder twijfel de heilige tempel Wat Phra Kaew. Deze prachtige tempel ligt op een enorm tempelcomplex waar je bijna verblind wordt door de glinsterende tempels, mozaïeken, gouden chedi’s, versierde prangs (tempel torens) en sierlijke beelden. Hoewel alles rondom de Wat Phra Kaew groot en overdadig is, is het meest heilige Boeddhabeeld met zijn 66 centimeter verrassend klein: de Smaragdgroene Boeddha.

Entree: 500 baht (inclusief Grand Palace)
Locatie: Na Phra Lan Road, Phra Nakhon, Bangkok (Tha Chang, N9)
Openingstijden: Iedere dag 08:30 – 15:30 uur

2. Grand Palace

Direct naast de Wat Phra Kaew ligt de Grand Palace, het voormalige onderkomen van de koning. Op dit moment wordt het paleis alleen gebruikt bij plechtigheden en voor ceremonies op feestdagen. Het paleis is erg mooi met goud omlijste daken, grote beelden van olifanten en een perfect onderhouden tuin. Je mag helaas niet naar binnen, maar het is zeker leuk om even een kijkje te nemen na je bezoek aan de Wat Phra Kaew.

Entree: 500 baht (inclusief Wat Phra Kaew)
Locatie: Na Phra Lan Road, Phra Nakhon, Bangkok (Tha Chang, N9)
Openingstijden: Iedere dag 08:30 – 15:30 uur

3. Wat Pho

Wat Pho, of de Tempel van de Liggende Boeddha, is de oudste en grootste boeddhistische tempel van Bangkok. Op het complex vind je meer dan 1.000 boeddha-afbeeldingen, waarvan de beroemdste de Liggende Boeddha is van 46 meter lang en 15 meter hoog. Deze boeddha is volledig bedekt met bladgoud en is het grootste boeddhabeeld van Thailand. Loop een rondje om het beeld en… ga daarna lekker liggen voor een Thaise massage! Op het tempelcomplex staat namelijk één van de meest toonaangevende massagescholen van Thailand.

Entree: 100 baht
Locatie: 2 Sanamchai Road, Grand Palace Subdistrict, Pranakorn District, Bangkok (Rajinee, N7)
Openingstijden: Iedere dag 08:00 – 17:30 uur, massages tot 17:00 uur

4. Bangkok National Museum

Op het voormalige complex van het 18e eeuwse Wang Na Paleis vind je het Bangkok National Museum. Dit museum heeft de grootste collectie aan Thaise kunst en objecten, waaronder goudschatten, edelstenen, Khon maskers, poppen, keramiek, kleding en textiel, houtsnijwerk en traditionele muziekinstrumenten. Veel antieke schatten zijn cadeaus die Koning Rama V van zijn vader kreeg. Het museum is een bezoek waard wanneer je in de buurt bent van de Wat Phra Kaew of Grand Palace.

Entree: 200 baht
Locatie: Na Phrothat Road, vlak bij Grand Palace (pak een taxi)
Openingstijden: Woensdag t/m zondag 09:00 – 16:00 uur

5. Floating Market

Rondom Bangkok vind je meerdere floating markets, waar houten bootjes dienst doen als marktkraampjes en bij de oever Thaise gerechten en souvenirs verkopen. De populairste floating market is Damnoen Saduak (boven afgebeeld), die ongeveer 1.5 uur van Bangkok ligt. Deze markt is vooral leuk om souvenirs in te slaan. Een wat meer lokale en authentieke markt is Amphawa (ook op 1.5 uur van Bangkok), waar veel locals naartoe gaan om even te ontsnappen aan de drukte van Bangkok.

Entree: Gratis
Locatie: Damnoen Saduak: Ratchaburi | Amphawa: Amphawa, Samutsongkhram (pak een taxi)
Openingstijden: Damnoen Saduak: iedere dag 07:00 – 11:00 uur | Amphawa: vrijdag, zaterdag, zondag 15:00 – 21:00 uur
Tip: bezoek de markten vroeg om de mensenmassa voor te zijn.

6. Khao San Road

Khao San Road is een drukke straat in het backpackerscentrum van Bangkok. Restaurantjes aan weerszijden met harde muziek, ladyboys in korte jurkjes die je naar binnen proberen te proppen, een bruisende markt met souvenirs en streetfood, barretjes met live muziek… eigenlijk is de straat één grote chaos waar je zeker een keer doorheen moet lopen. Succes!

Entree: Gratis
Locatie: Thanon Khao San Road, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon (10 min. van Phra Arthit N13)
Openingstijden: 24/7

7. Chao Phraya Rivier

De Chao Phraya Rivier is de levensader van Bangkok en doet dienst als waterweg door de stad. Vanaf de oever pak je de taxiboot die je voor een prikkie naar verschillende delen van de stad brengt. Onderweg kom je langs meerdere bezienswaardigheden, zoals Wat Arun, Wat Pho en Chinatown, en zie je hoe het lokale leven zich afspeelt aan de rivieroever. Een leuke manier om van A naar B te gaan en tegelijkertijd een goede indruk te krijgen van de stad!

Entree: 10-30 baht
Locatie: In het hart van Bangkok
Openingstijden: Chao Phraya Express Boat vaart elke dag tussen 06:00 – 19:00 uur

8. Wat Arun

Wat Arun, ook wel de Tempel van de Dageraad genoemd, is een prachtige tempel met een eveneens prachtige ligging aan de Chao Phraya Rivier. Wat deze tempel zo bijzonder maakt, is de 82 meter hoge prang die volledig versierd is met handgemaakte bloemenmozaïeken. Hiervoor is oud, gebroken Chinees porselein gebruikt, dat jaren geleden overboord is gegooid door boten vanuit China.

Entree: 50 baht
Locatie: Bangkok Yai, Bangkok (pier N8, Tha Tien)
Openingstijden: Iedere dag 08:30 – 18:00 uur

9. Chatuchak Weekend Market

Van kleding tot kanaries; op de Chatuchak Weekend Market is werkelijk alles te koop. Deze weekendmarkt is de grootste van Thailand en heeft meer dan 10.000 winkeltjes en stalletjes. Het is de perfecte plek om souvenirs in te slaan – mits je de weg weet te vinden! Een plattegrond is daarom geen overbodige luxe en is verkrijgbaar bij het MRT station of bij één van de Information Centers.

Entree: Gratis
Locatie: Kamphaeng Phet 2 Road, Chatuchak, Bangkok (BTS: Mochit, MRT: Chatuchak Park)
Openingstijden: zaterdag & zondag 09:00 – 18:00 uur, vrijdag 18:00 – 24:00 uur, woensdag & donderdag alleen voor planten 07:00 – 18:00.

10. Rooftop bars

De vetste manier om je dag af te sluiten is op de top van één van de immense wolkenkrabbers, met een uitzicht van 360 graden over de stad. Ga in stijl dineren, of sla met locals een drankje achterover. Magisch! Een aanrader voor een chique avondje uit is de Sirocco Skybar aan (bekend van The Hangover 2), waar de prijzen net zo hoog zijn als het gebouw!

Entree: Gratis
Locatie: The Dome bij lebua, 63e verdieping, 1055/42 Silom Road, Bangrak (BTS: Sathorn Taksin)
Openingstijden: Iedere dag 18:00 – 01:00 uur
Dresscode: Netjes (geen sportkleding, slippers, t-shirts, korte broeken e.d.)

11. Chinatown

Chinatown in Bangkok is een soort doolhof van kleine, nauwe straatjes met bruisende markten, straatrestaurantjes, garagebedrijfjes, traditionele medicijnwinkeltjes en verborgen tempels. Het is vrijwel onmogelijk om hier niet verdwaald te raken, wat niet zo gek is – aangezien het de oudste en grootste Chinatown ter wereld is. Het is fantastisch om hier rond te dwalen en je te verwonderen over alles wat je ziet. Zodra je voeten moe zijn en je écht niet meer weet waar je bent, houd je één van de vele taxi’s aan die je weer veilig terugbrengt naar je hotel.

Entree: Gratis
Locatie: Yaowarat Road, Krung Thep Maha Nakhon (Rachawongs, N5)
Openingstijden: 24/7

12. Wat Traimit

Hoewel Wat Traimit in de schaduw staat van alle andere tempels in Bangkok, heeft deze tempels iets wat alle anderen niet hebben: een massief gouden boeddha dat 3 meter hoog is, 5.5 ton weeg en ongeveer 200 miljoen euro waard is. Daarmee is dit het duurste Boeddhabeeld ter wereld. Het beeld is 700 jaar oud en trekt dagelijks velen bezoekers. Er is ook een museum waar je kunt zien hoe het beeld is gegoten en eeuwenlang verborgen is gehouden voor kapers.

Entree: 40 baht om de gouden boeddha te zien, 100 baht extra voor het museum
Locatie: Wat Traimit, Thanon Mittaphap Thai-China, Talat Noi, Samphanthawong, Bangkok (Rachawongs, N5, MRT: Hualamphong)
Openingstijden: Iedere dag 08:00 – 17:00 uur. Het museum is gesloten op maandag.

13. Fietsen door de stad

Fietsen door Bangkok is top! Tijdens de tocht fiets je door de kleine straatjes van Chinatown en kom je op plekken waar je normaal gesproken niet komt. Bij de lange fietstocht reis je ook met de boot en trein en neem je een kijkje in de buitenwijk van Bangkok, waar je fietst over de klongs langs (en door!) de huizen van locals. Dé manier om Bangkok te leren kennen!

Kosten: 950 – 1.650 baht
Locatie: River City Shopping Center, 23 Charoen Krung Road, Soi 24 (BTS: Saphan Taksin Station, Sathorn Pier)
Tijden: Verschillend
Meer informatie: http://www.covankessel.com/

14. Lumphini Park

Ontsnap aan het drukke, chaotische Bangkok en breng een bezoekje aan het mooie Lumphini Park. Dit park is een groene oase met perfect onderhouden gazonnetjes, bomen en een groot meer waar je in een zwaantje kunt waterfietsen. Rondom het water leven enorme, ongevaarlijke watervaranen die – net als jij – genieten van dit stukje stadsnatuur. Het is een populaire plek om te wandelen, een rondje hard te lopen of te sporten in de sportschool, waar je je voor 20 baht in het zweet kunt werken.

Entree: Gratis
Locatie: Rama IV Road, Pathumwan (MRT: Silom/Lumphini, BTS: Saladaeng)
Openingstijden: Iedere dag 04:30 – 21:00 uur

15. Wat Saket

Niet ver van Khao San Road staat de tempel Wat Saket, op de top van de beroemde ‘Golden Mount’. Om op de top te komen moet je eerst 318 treden beklimmen, wat verrassend aangenaam is door de tempelbellen, bloementuinen en kleine watervalletjes die je onderweg tegenkomt. Ook is er halverwege een koffieshop om even bij te komen. Uiteindelijk wordt je inspanning beloond met een indrukwekkend uitzicht van 360 graden over de stad. Vet!

Entree: Gratis, 20 baht voor het laatste stuk naar de top
Locatie: Tussen Boriphat Road en Lan Luang Road
Openingstijden: Iedere dag 07:30 – 17:30 uur

16. Sukhumvit

Sukhumvit is een geweldige mix van moderne wolkenkrabbers, smoezelige eetkraampjes, mannen in pak en luxe winkels. Aan deze langste weg van Bangkok vind je weinig toeristenattracties, maar wel veel moderne restaurants, bars, winkelcentra, luxe hotels en hippe clubs. Ook vind je hier de beste kleermakers van de stad en is het daarmee de populairste plek in Bangkok om maatkleding te laten maken.

Entree: Gratis
Locatie: Sukhumvit Road, Prakhanong, Klongtoey, Bangkok (BTS: Mo Chit – On Nut)
Openingstijden: 24/7

17. Snake Farm

Vergeet alles wat je hebt gehoord of gelezen over Snake Farms in Thailand en bezoek de Snake Farm in Bangkok. Dit is geen toeristische trekpleister waar dieren worden mishandeld voor vermaak, maar een onderzoekscentrum van het Rode Kruis. In het centrum leven 1.300 slangen, waarvan je een deel kunt bewonderen in hun mooie terrariums. Er is een educatief gedeelte waar je meer leert over de anatomie en fysiologie van de slangen. Doordeweeks om 14:30 uur en in het weekend om 11:00 uur wordt er een educatieve presentatie en demonstratie gegeven. Een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele gezin!

Entree: Volwassenen 200 baht, kinderen 50 baht
Locatie: Thai Red Cross Institute, bij de kruising van Rama IV en Henry Dunant roads
Openingstijden: Weekdagen 08:30 – 16:30 uur, weekends en feestdagen 08:30 – 12:00 uur
Demonstraties: Gif extractie weekdagen 11:00 uur. Omgang slangen weekdagen 14:30 uur, weekends en feestdagen 11:00 uur.
Meer informatie: http://www.saovabha.com/en/snakefarm_service.asp

18. Tuk tuk ritje

Een ritje maken in een tuk tuk is een absolute must wanneer je in Bangkok bent! Stap in bij zo’n ronkende driewieler en scheur kriskras door de stad naar jouw bestemming. Een toffe ervaring die je gewoonweg moet meemaken wanneer je in Thailand bent. Onderhandel voordat je instapt wel even over de prijs, want tuk tuk chauffeurs zijn meesters in het oplichten van onwetende toeristen en toveren maar wat graag wat extra bahtjes uit jouw portemonnee…!

19. Jim Thompson’s House

Verscholen in een klein zijstraatje op nog geen vijf minuten van de Skytrain, vind je het huis van Jim Thompson. Deze architect streek neer in Thailand nadat hij het Amerikaanse leger diende tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Thailand richtte hij de Jim Thompson Thai Silk Company op, dat de Thaise zijde industrie nieuw leven inblies. Hij verdiende een vermogen, wat hij onder andere besteedde aan dit prachtige huis waar je een unieke mix vindt van Thaise, Aziatische en westerse kunst. In 1967 verdween Jim Thompson tijdens zijn vakantie in Maleisië. Hij is nooit teruggevonden…

Entree: 150 baht voor volwassenen, 100 baht voor studenten (jonger dan 22 jaar)
Locatie: 6 Soi Kasemsan 2, Rama 1 Road, Bangkok (BTS: National Stadium)
Openingstijden: Iedere dag 09:00 – 18:00 uur. Begeleide rondleiding is verplicht binnen in het huis.

20. Baiyoke Tower

Met zijn 84 verdiepingen en 309 meter is de Baiyoke Tower niet te missen! Het hoogste gebouw van Bangkok is jammer genoeg wat gedateerd, maar dat maakt niets uit wanneer je op de top staat! Koop een ticket en zoef in de supersnelle lift omhoog voor een waanzinnig uitzicht over de stad. Je kunt hier ook dineren in buffetvorm, terwijl je uitkijkt over de fonkelende lichtjes. Erg leuk en niet eens zo duur!

Entree: Tot 17:00 uur 350 baht, daarna 400 baht (inclusief gratis drankje)
Locatie: Ratchaprarob Soi 3, Pratunam
Openingstijden: Iedere dag 10:00 – 23:00 (skywalk en observatorium)
Meer informatie: http://www.baiyokebuffet.com/ObservationDeck/ObservationDeck.aspx

21. Flower Market
Flower Market in Bangkok - Bezienswaardigheden Bangkok

De bloemenmarkt van Bangkok (Pak Klong Talad) is de grootste van Thailand. Alle populaire bloemen worden hier verkocht, zoals rozen, vergeet me nietjes, orchideeën en lelies. Overdag is de markt erg rustig, pas na middernacht komt de boel tot leven wanneer de ladingen verse bloemen aankomen. Tussen 03:00 – 04:00 uur ’s nachts staan de verkopers klaar om de onderhandelingen aan de gaan met groothandelaars. Fascinerend om vanaf een afstandje te zien!

Entree: Gratis
Locatie: Chak Phet Road, de Memorial Bridge of de Saphan Phut Chao Phraya pier (N6)
Openingstijden: 24/7, vooral leuk na middernacht

22. Varen over de klongs
Klongs van Thonburi - Bezienswaardigheden Bangkok

De oude wijk Thonburi (het ‘Venetië van het oosten’) is een wirwar van klongs; kanalen en stroompjes van diverse rivieren. Locals wonen er in paalwoningen en de tuk tuk’s en scooters zijn hier ingeruild voor houten bootjes en kano’s. Het is een ontzettend gave ervaring om hier een boottocht te maken en te kijken hoe de mensen er leven. Tip: Ga niet zomaar akkoord met de eerst de beste tourboot, want dan betaal je sowieso veel te veel. Ding dus goed af!

Prijs: ± 1.000 baht
Locatie: Tourbootjes vertrekken overal langs de Chao Phraya Rivier
Openingstijden: 24/7

23. Art in Paradise
Art in Paradise in Bangkok - Bezienswaardigheden Bangkok

Art in Paradise is een 3D museum waar jij als bezoeker in diverse kunstwerken en schilderijen kunt poseren. Super leuk, want het lijkt nét alsof je echt van het randje valt, op een vliegen tapijt zit of door de haai wordt aangevallen. Een geweldig uitje voor een regenachtige dag met het hele gezin!

Entree: Volwassenen 300 baht, kinderen 200 baht
Locatie: Esplanade Shopping Mall, 4e verdieping, Ratchadapisek Road, Din Daeng, Bangkok
Openingstijden: Iedere dag 10:00 – 22:00 uur
Meer informatie: http://artinparadisebkk.co.th/main.php

24. Lumpinee Boxing Stadium
Lumpinee Boxing Stadium - Bezienswaardigheden Bangkok

Een Muay Thai boxwedstrijd mag je in Thailand niet missen. En het Lumpinee Boxing Stadium is dé plek om getuige te zijn van een echte match. Je zit tussen de locals die joelen, schreeuwen en helemaal opgaan in de wedstrijd. Cool! In het stadium is plek voor 5.000 toeschouwers. De beste stoelen zijn uiteraard die bij de ring, waar drankjes en snacks worden rondgebracht door obers.

Entree: Van 200 voor staanplaatsen tot 2.000 baht voor plaatsen bij de ring
Locatie: No.6, Ramintra Rd, Anusawaree, Bangkok (pak een taxi)
Openingstijden: Dinsdag en vrijdag: 18:30 – 23:00 uur, zaterdag: 16:00 – 20:00 uur & 20:15 – 24:00 uur

LET OP ANDERE LOCATIE:
Rajadamnern stadium – 1 Ratchadamnoen Nok Rd, Pom Prap, Khet Pom Prap Sattru Phai, Krung Thep Maha Nakhon 10200

25. Khlong Toey Market
Khlong Toey Market

Breng een bezoek aan de lokale markt en ervaar het echte Bangkok! Veel locals doen hun boodschappen op de Khlong Toey Market, een kleurrijke markt waar vooral verse producten te koop zijn als groente, fruit, vlees en vis. Ook zijn er veel exotische waren verkrijgbaar als levende kikkers, gefrituurde sprinkhanen en varkenskoppen. Trek gekregen? Stop dan bij de eetstalletjes die een paar meter verderop klaarstaan met loeihete wokpannen.

Entree: Gratis
Locatie: Soi Rong Ngan Yasup, Khlong Toei, Bangkok (MRT: Klong Toey)
Openingstijden: Iedere dag 06:00 – 02:00 uur

26. CentralWorld Shoppingmall
Central World Bangkok - Bezienswaardigheden Bangkok

CentralWorld is het grootste winkelcentrum van Thailand met zeven verdiepingen en meer dan 500 winkels en 100 restaurants en cafés. Hier kun je niet alleen geweldig shoppen, maar ook een filmpje doen bij de ultra moderne bioscoop met 15 zalen of schaatsen op de ijsbaan(!). Verder vind je er een gedeelte voor kinderen, twee warenhuizen, een trendy food court en een enorme supermarkt.

Entree: Gratis
Locatie: De Ratchaprasong kruising, tegenover Gaysorn en Erawan (BTS: Chit Lom/Siam)
Openingstijden: Iedere dag 10:00 – 22:00 uur
Meer informatie: http://www.centralworld.co.th/en/

27. Escape Room Bangkok
Escape Room Bangkok - Bezienswaardigheden Bangkok

Stroomt het van de regen en heb je geen zin om in je hotelkamer te zitten? Ga dan naar de Escape Room, een spel waar je wordt opgesloten in een kamer en binnen een beperkte tijd moet zien te ontsnappen door interactieve puzzels op te lossen. Er zijn verschillende scenario’s (van een misdaadscène tot een slachthuis) die je met 2 tot 6 spelers kunt oplossen. Een spannende uitdaging voor jou en je vrienden!

Entree: 550 baht
Locatie: Lot No. M3 & M4, SF Cinema City, 7e verdieping, MBK Center 444 Phayathai Road, Bangkok
Openingstijden: Iedere dag 10:15 – 21:30 uur
Meer informatie: http://www.escaperoom.com/bangkok/




Info en reservaties:

014/51.50.05

Wij zijn een gesloten kantoor en werken uitsluitend op afspraak. Dit om u beter, zonder wachttijden, in alle veiligheid en ongestoord te kunnen verder helpen.
Het tijdstip en de manier waarop we afspreken bepaalt uzelf : bij ons op kantoor, bij u thuis, via video calling, telefoon, .... De keuze is geheel aan u, wij horen het graag van u.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle reisweetjes
info@reizen-naar-thailand.be