014 51 50 05
Wat te doen in Chiang Mai:

1. Sunday Walking Street
Dit is zo ongeveer het leukste wat je kunt doen als je in Chiang Mai bent! De Sunday Walking Street is toffe markt waar je authentieke spulletjes kunt kopen, zoals handgemaakte borduursels, prachtige handtassen en sarongs. Ik moest Mariska letterlijk wegslepen bij de handgemaakte theepotjes, ze heeft het er nog steeds over. De meerderheid van die mensen die er lopen & shoppen zijn locals, wat het extra bijzonder maakt. Bezoek de markt nog voor zonsondergang, dan is het er nog relatief rustig.

Adres: Centrum Chiang Mai, oude stad – Tha Pae Gate
Openingstijden: Elke zondag 16:00 – 00:00
Kosten: gratis


2. Elephant Nature Park
Het Elephant Nature Park doet fantastisch werk. Ze vangen olifanten op die mishandeld zijn geweest en een trauma hebben opgelopen. En jij kunt er een dagje komen helpen door de olifanten te voeren en te wassen. Hoogtepunt van de dag komt wanneer de olifanten gaan badderen in de nabijgelegen rivier. Ze zijn dan helemaal gewichtloos en genieten daar intens van. Reserveren is tegenwoordig noodzakelijk omdat het park snel vol zit.

Adres: Hoofdkantoor – 1 Ratmakka Road, Phra Sing, Chiang Mai 50200
Openingstijden: Maandag t/m zondag 08:00 – 17:00
Kosten: 1 dag inclusief lunch en vervoer – volwassenen: 2.500 baht & kinderen: 1.750 baht
Website: www.elephantnaturepark.org


3. Wat Phra That Doi Suthep
Super toeristisch, maar een bezoekje aan de Doi Suthep hoort gewoon bij Chiang Mai. Vanaf de bergtempel heb je wijds uitzicht over de stad. Een prachtige slingerweg omhoog – 16 kilometer vanaf Chiang Mai – brengt je naar de voet van de tempel. Om bij de tempel te komen, moet je eerst de 309 treden omhoog beklimmen. Het kan er in de middag wel erg druk zijn. Tip: ga er daarom in de namiddag heen. ’s Avonds kun je nog rondlopen buiten de tempelmuren, waar je de avond ziet vallen over Chiang Mai. Magisch!

Adres: Mueang Chiang Mai District, Chiang Mai, Thailand
Openingstijden: 07:00 – 17:00 (binnengedeelte)
Kosten: 30 baht


4. Bua Thong Watervallen
De Bua Thong Watervallen zijn heel bijzonder en vooral populair onder de locals. Ze zijn bijzonder, omdat je ze kunt beklimmen. Mede daarom wordt het ook wel de Sticky Waterfalls of de Spiderman Waterfalls genoemd. Een heel mooi uitstapje voor het hele gezin. Lekker in de natuur een mooie wandeling maken en genieten van de rust. Pak de rode songtaew en laat je er naartoe brengen!

Adres: Mae Ho Phra, Mae Taeng District
Openingstijden: 08:00 – 18:00
Kosten: gratis

Bua Thong Watervallen in Chiang Mai

5. The Riverside Bar & Restaurant
In Chiang Mai zijn veel leuke restaurantjes te vinden. Maar als we je één restaurant mogen aanbevelen, dan zeggen we: The Riverside Bar & Restaurant. Live-muziek, geweldige ambience, lekker eten en een prachtig zicht over de Ping Rivier. De twee keer dat wij er hebben gegeten, zat het tot de nok toe vol, maar was er telkens nog wel een plekje vrij. Je kunt er het beste Thais eten bestellen!

Adres: 9-11 Charoenrat Road Watgate Muang, Chiang Mai 50000
Openingstijden: 10:00 – 01:00
Kosten: Hoofdgerecht 100 – 450 baht
Website: http://www.theriversidechiangmai.com


6. Maak een Jungle Trekking
Maak een meerdaagse jungle trekking door de jungle van Chiang Mai. Onder begeleiding van een lokale gids verken je de kleine jungle dorpjes, de jungle en de rijstvelden van het Karen-volk. Geen toeristische paden, maar kleine groepen, authentieke tochten en eerlijk toerisme. Je hebt meerdaagse tochten, inclusief basic overnachting in de jungle waarbij een goede conditie (en goede schoenen) vereist zijn.

Adres: 59 Rajchapakinai Road, Chiang Mai
Openingstijden: 08:00 – 18:00
Kosten: zie actuele prijzen website
Website: http://pooh-ecotrekking.com/eco-trekking.html


7. Ziplinen door de jungle
Zweven door en zelfs boven de jungle? In Chiang Mai kan het. Je kunt te gekke parcours doen van tot wel twee uur achter elkaar! Niet alleen de adrenaline kick, maar ook de pracht van de natuur brengt een onvergetelijke ervaring met zich mee. Er zijn tal van aanbieders te vinden op internet en in de stad. Wij hebben vorig jaar juni de Eagle Track gedaan en we vonden het fan-tas-tisch!

Adres: Hoofdkantoor – 29/4-5 Kachasarn Road, Chang Klan, Chiang Mai 50000
Openingstijden: Volledige dag-tour op 1 uur rijden vanaf Chiang Mai
Kosten: 2000 – 2400 baht
Website: Eagle Track Chiang Mai


8. Wat Chedi Luang
Dit pareltje is gelegen in de oude stad. Tijdens de Sunday Walking Street loop je er vrijwel langs. Het is zeker de moeite om een rondje te lopen rondom deze gigantische tempel – deels ruïne. Door de vele aardbevingen van de afgelopen honderden jaren is de tempel deels ingestort. Daarna is hij telkens weer opgebouwd. Gelukkig zijn er nog een aantal fraaie olifanten over op het bouwwerk. Het is een mooi gezicht met hier en daar een Boeddhabeeld en niet te vergeten – een aantal prachtige stokoude bomen.

Adres: 103 Road King Prajadhipok Phra Singh, Muang District, Chiang Mai, 50200
Openingstijden: 24 uur toegankelijk (buitengedeelte)
Kosten: 40 baht


9. Ladyboy Cabaret
Tja, moeten we het hele verhaal nu weer opnieuw gaan vertellen?! Nee, laten we het kort houden. In eerste instantie denk je: “Waarom zou je hier naartoe gaan?” Ja, daar kunnen we ook geen goed antwoord op geven. Ga er gewoon heen, sla een paar biertjes achterover en geniet van de show. Het is hilarisch, echt waar. De Ladyboy Cabaret show wordt elke avond om 21:30 opgevoerd in een bar op de Anusan Markt. Entree kost 200 baht per persoon, inclusief gratis drankje. De serveersters verwachten wel een fooitje, dus stop een paar briefjes van 20 baht in je zak en je hebt een topavond!

Adres: Anusan Night Bazaar, Chiang Mai
Openingstijden: 21:30 – 23:00
Kosten: 350 baht inclusief 1 drankje


10. Catmosphere Cat Café
Catmosphere; een kattencafé waar je gebakjes, thee en fruit-shakes kunt bestellen. Juist! Stel je 12 loslopende katten voor en 12 loslopende toeristen die normaal aan een ‘zittafeltje’ horen te zitten, maar die achter katten aanlopen om ze te aaien en te fotograferen. Tussendoor eet je een gebakje (blueberry cheesecake is een aanrader!) en drink je een kopje thee. Bij binnenkomst moet je je schoenen uitdoen en huissloffen aantrekken. De kattenliefhebber komt hier helemaal tot zijn recht. Catmosphere ligt buiten het centrum, maar is goed te bereiken met taxi of scooter.

Adres: Huaykaew Road, Chang Phueak, Mueang Chiang Mai District, Chiang Mai 50300
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 10:00 – 20:00
Kosten: Drinken: 80 baht, gebakje: 100 baht
Website: http://www.catmospherecafe.com

Info en reservaties:

014/51.50.05

Ma-vr:    9u30 - 18u
Za: enkel op afspraak
info@reizen-naar-thailand.be