014 51 50 05

Wat te doen in Chiang Mai en beste reisperiode:

1. Sunday Walking Street
Dit is zo ongeveer het leukste wat je kunt doen als je in Chiang Mai bent! De Sunday Walking Street is toffe markt waar je authentieke spulletjes kunt kopen, zoals handgemaakte borduursels, prachtige handtassen en sarongs. Ik moest Mariska letterlijk wegslepen bij de handgemaakte theepotjes, ze heeft het er nog steeds over. De meerderheid van die mensen die er lopen & shoppen zijn locals, wat het extra bijzonder maakt. Bezoek de markt nog voor zonsondergang, dan is het er nog relatief rustig.

Adres: Centrum Chiang Mai, oude stad – Tha Pae Gate
Openingstijden: Elke zondag 16:00 – 00:00
Kosten: gratis


2. Doi Inathon Np
Bezoek de top van Thailand op een kleine 100 kilometer van Chiang Mai. Met 2.565 meter is dit de hoogste bergtop van Thailand.

Het Doi Inthanon National Park is gelegen in het noorden van Thailand, nabij de stad Chiang Mai. Veel mensen komen er alleen om een snelle foto te nemen op het hoogste punt, maar er valt nog veel meer te zien. Je kunt er een bezoek brengen aan de spectaculaire watervallen, wildlife spotten en tempels bekijken bijvoorbeeld.

De Doi Inthanon markeert met zijn 2565 meter hoge bergtop het hoogste punt van Thailand en het zal je verbazen hoe makkelijk het is om hier te komen. Je kan met de auto namelijk bijna helemaal tot bovenaan rijden en moet vervolgens alleen nog een kort, goed onderhouden wandelpad volgen voor de laatste meters. De weg wordt duidelijk aangegeven met houten borden en op de top kun je een kleine tempel bekijken. Verheug je niet heel erg op een mooi uitzicht, want de top van de berg gaat vaak grotendeels gehuld in dichte mist.

Koninklijke tempels
Op een paar kilometer van de bergtop vind je twee boeddhistische bouwwerken. De chedi’s werden gebouwd door de Thaise luchtmacht ter ere van de 60ste verjaardagen van het vroegere koningspaar in 1989 en 1992. Het zijn twee verrassend grote en moderne bouwwerken, beiden te bereiken via een lange (rol)trap. Binnen vind je mooie schilderijen en stenen reliëfs, buiten wordt in de zomermaanden een groot bloemenfestival gehouden.

Nam Tok Mae Klang
Op de flanken van de berg zijn een aantal watervallen te bewonderen, acht stuks in totaal. De Nam Tok Mae Klang is de grootste en verreweg het makkelijkst te bereiken. De brede waterstroom komt hier met veel lawaai naar beneden geklaterd en via het wandelpad kun je bijna tot onderaan de waterval geraken.

Nam Tok Wachiratan
Behalve de Nam Tok Mae Klang wordt ook de waterval Nam Tok Wachiratan veel bezocht. Het is maar een klein stukje lopen vanaf de parkeerplaats en het wandelpad leidt je langs de mooiste uitzichtpunten. Op een zonnige dag is deze plek op zijn mooist, want dan verschijnt aan de voet van de waterval een regenboog. Ook de moeite waard is een bezoek aan de Nam Tok Siriphum. Deze steile waterval is al vanaf de autoweg te zien en lijkt bijna zilver van kleur als het van de berg rolt. Zet de auto langs de weg om te genieten van het uitzicht.

Flora en fauna
Het Doi Inthanon National Park is de uitgelezen plek voor liefhebbers van ongerepte natuur. Vanwege de hoogte is het hier een stuk koeler dan op de grond en je komt er een hoop verrassende dieren en planten tegen. De berg is bedekt met een dicht woud vol bloemen, mossen en luchtplanten, en er wonen meer dan 400 soorten vogels en 75 soorten zoogdieren. Tijdens een wandeling heb je zomaar kans civetkatten, gibbons, blaffende herten en vliegende eekhoorns tegen te komen.

3. Elephant Nature Park
Het Elephant Nature Park doet fantastisch werk. Ze vangen olifanten op die mishandeld zijn geweest en een trauma hebben opgelopen. En jij kunt er een dagje komen helpen door de olifanten te voeren en te wassen. Hoogtepunt van de dag komt wanneer de olifanten gaan badderen in de nabijgelegen rivier. Ze zijn dan helemaal gewichtloos en genieten daar intens van. Reserveren is tegenwoordig noodzakelijk omdat het park snel vol zit.

Adres: Hoofdkantoor – 1 Ratmakka Road, Phra Sing, Chiang Mai 50200
Openingstijden: Maandag t/m zondag 08:00 – 17:00
Kosten: 1 dag inclusief lunch en vervoer – volwassenen: 2.500 baht & kinderen: 1.750 baht
Website: www.elephantnaturepark.org


3. Wat Phra That Doi Suthep
Super toeristisch, maar een bezoekje aan de Doi Suthep hoort gewoon bij Chiang Mai. Vanaf de bergtempel heb je wijds uitzicht over de stad. Een prachtige slingerweg omhoog – 16 kilometer vanaf Chiang Mai – brengt je naar de voet van de tempel. Om bij de tempel te komen, moet je eerst de 309 treden omhoog beklimmen. Het kan er in de middag wel erg druk zijn. Tip: ga er daarom in de namiddag heen. ’s Avonds kun je nog rondlopen buiten de tempelmuren, waar je de avond ziet vallen over Chiang Mai. Magisch!

Adres: Mueang Chiang Mai District, Chiang Mai, Thailand
Openingstijden: 07:00 – 17:00 (binnengedeelte)
Kosten: 30 baht


5. Bua Thong Watervallen
De Bua Thong Watervallen zijn heel bijzonder en vooral populair onder de locals. Ze zijn bijzonder, omdat je ze kunt beklimmen. Mede daarom wordt het ook wel de Sticky Waterfalls of de Spiderman Waterfalls genoemd. Een heel mooi uitstapje voor het hele gezin. Lekker in de natuur een mooie wandeling maken en genieten van de rust. Pak de rode songtaew en laat je er naartoe brengen!

Adres: Mae Ho Phra, Mae Taeng District
Openingstijden: 08:00 – 18:00
Kosten: gratis


6. The Riverside Bar & Restaurant
In Chiang Mai zijn veel leuke restaurantjes te vinden. Maar als we je één restaurant mogen aanbevelen, dan zeggen we: The Riverside Bar & Restaurant. Live-muziek, geweldige ambience, lekker eten en een prachtig zicht over de Ping Rivier. De twee keer dat wij er hebben gegeten, zat het tot de nok toe vol, maar was er telkens nog wel een plekje vrij. Je kunt er het beste Thais eten bestellen!

Adres: 9-11 Charoenrat Road Watgate Muang, Chiang Mai 50000
Openingstijden: 10:00 – 01:00
Kosten: Hoofdgerecht 100 – 450 baht
Website: http://www.theriversidechiangmai.com


7. Maak een Jungle Trekking
Maak een meerdaagse jungle trekking door de jungle van Chiang Mai. Onder begeleiding van een lokale gids verken je de kleine jungle dorpjes, de jungle en de rijstvelden van het Karen-volk. Geen toeristische paden, maar kleine groepen, authentieke tochten en eerlijk toerisme. Je hebt meerdaagse tochten, inclusief basic overnachting in de jungle waarbij een goede conditie (en goede schoenen) vereist zijn.

Adres: 59 Rajchapakinai Road, Chiang Mai
Openingstijden: 08:00 – 18:00
Kosten: zie actuele prijzen website
Website: http://pooh-ecotrekking.com/eco-trekking.html


8. Ziplinen door de jungle
Zweven door en zelfs boven de jungle? In Chiang Mai kan het. Je kunt te gekke parcours doen van tot wel twee uur achter elkaar! Niet alleen de adrenaline kick, maar ook de pracht van de natuur brengt een onvergetelijke ervaring met zich mee. Er zijn tal van aanbieders te vinden op internet en in de stad. Wij hebben vorig jaar juni de Eagle Track gedaan en we vonden het fan-tas-tisch!

Adres: Hoofdkantoor – 29/4-5 Kachasarn Road, Chang Klan, Chiang Mai 50000
Openingstijden: Volledige dag-tour op 1 uur rijden vanaf Chiang Mai
Kosten: 2000 – 2400 baht
Website: Eagle Track Chiang Mai


9. Wat Chedi Luang
Dit pareltje is gelegen in de oude stad. Tijdens de Sunday Walking Street loop je er vrijwel langs. Het is zeker de moeite om een rondje te lopen rondom deze gigantische tempel – deels ruïne. Door de vele aardbevingen van de afgelopen honderden jaren is de tempel deels ingestort. Daarna is hij telkens weer opgebouwd. Gelukkig zijn er nog een aantal fraaie olifanten over op het bouwwerk. Het is een mooi gezicht met hier en daar een Boeddhabeeld en niet te vergeten – een aantal prachtige stokoude bomen.

Adres: 103 Road King Prajadhipok Phra Singh, Muang District, Chiang Mai, 50200
Openingstijden: 24 uur toegankelijk (buitengedeelte)
Kosten: 40 baht


9. Ladyboy Cabaret
Tja, moeten we het hele verhaal nu weer opnieuw gaan vertellen?! Nee, laten we het kort houden. In eerste instantie denk je: “Waarom zou je hier naartoe gaan?” Ja, daar kunnen we ook geen goed antwoord op geven. Ga er gewoon heen, sla een paar biertjes achterover en geniet van de show. Het is hilarisch, echt waar. De Ladyboy Cabaret show wordt elke avond om 21:30 opgevoerd in een bar op de Anusan Markt. Entree kost 200 baht per persoon, inclusief gratis drankje. De serveersters verwachten wel een fooitje, dus stop een paar briefjes van 20 baht in je zak en je hebt een topavond!

Adres: Anusan Night Bazaar, Chiang Mai
Openingstijden: 21:30 – 23:00
Kosten: 350 baht inclusief 1 drankje


10. Catmosphere Cat Café
Catmosphere; een kattencafé waar je gebakjes, thee en fruit-shakes kunt bestellen. Juist! Stel je 12 loslopende katten voor en 12 loslopende toeristen die normaal aan een ‘zittafeltje’ horen te zitten, maar die achter katten aanlopen om ze te aaien en te fotograferen. Tussendoor eet je een gebakje (blueberry cheesecake is een aanrader!) en drink je een kopje thee. Bij binnenkomst moet je je schoenen uitdoen en huissloffen aantrekken. De kattenliefhebber komt hier helemaal tot zijn recht. Catmosphere ligt buiten het centrum, maar is goed te bereiken met taxi of scooter.

Adres: Huaykaew Road, Chang Phueak, Mueang Chiang Mai District, Chiang Mai 50300
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 10:00 – 20:00
Kosten: Drinken: 80 baht, gebakje: 100 baht
Website: http://www.catmospherecafe.com

11. Fietsen langs rijstvelden
Fietsen door de buitenwijken van Chiang Mai, langs de Ping-rivier, naast rijstvelden en op bezoek bij een lokaal schooltje.

12. Warorot Market
Grote lokale markt in Chiang Mai waar werkelijk alles te koop is. En het mooiste van alles; het is spotgoedkoop! Deze markt is een prachtige en uitzonderlijke plek om rond te dwalen. Goederen die niet te vinden zijn in de toeristische Night Bazaar, waaronder alles van verse groenten en fruit tot sieraden en elektronica, worden hier verkocht. Zorg ervoor dat u een aantal van de eetstalletjes bezoekt - authentieke lokale gerechten voor goedkope prijzen.

13. Chiang Mai Canyon
Een verlaten steengroeven die is volgestroomd met water. Tegenwoordig is het een superleuk waterpark met allerlei activiteiten die je er kunt doen.

 

De beste reistijd voor Chiang Mai is het koele seizoen van november t/m februari.

NOVEMBER T/M FEBRUARI
Het koele seizoen is de meest aangename periode om in Chiang Mai te zijn. Wanneer de regen ophoudt, is de natuur groen is, de watervallen goed gevuld en is het ’s avonds lekker fris (en soms ook koud). Neem een lekker dik vest mee!

MAART T/M MEI
Tijdens het hete seizoen is het overdag regelmatig 40 °C. Dit zijn de minst aangename maanden om in Chiang Mai te zijn. Niet alleen vanwege de hoge temperaturen, maar ook vanwege de smog die in de stad blijft hangen.

JUNI T/M OKTOBER
Het regenseizoen brengt broodnodige verkoeling met zich mee in de vorm van regen, die meestal aan het einde van de middag in tropische stortbuien naar beneden valt. De jungle rondom Chiang Mai is mooi groen en levendig.


Info en reservaties:

014/51.50.05

Wij zijn een gesloten kantoor en werken uitsluitend op afspraak. Dit om u beter, zonder wachttijden, in alle veiligheid en ongestoord te kunnen verder helpen.
Het tijdstip en de manier waarop we afspreken bepaalt uzelf : bij ons op kantoor, bij u thuis, via video calling, telefoon, .... De keuze is geheel aan u, wij horen het graag van u.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle reisweetjes
info@reizen-naar-thailand.be